tiistai 31. tammikuuta 2017

Muutos näkyy heti


Säännöllinen harjoittelu on lähtenyt hyvin käyntiin, vaikka vaatiikin hieman rytmiin totuttelua. Lepopäivät tulevat juuri oikeisiin väleihin ja osaan ottaa ne tarpeeksi rennosti, että lepo menee perille samalla lailla kuin treenikin. Heti ensimmäisen viikon jälkeen kroppa alkoi muuttumaan, ylimääräinen turvotus katosi ja lihakset tuntuvat taas paljon selkeämmin (missä niitä nyt onkaan). Kolmas päivä uudella ruokavaliolla teki kasvoistakin kapeammat, tai ainakin siltä tuntuu ja näyttää. Painokin lähti putoamaan hyvin: -1,5 kiloa ensimmäisellä viikolla. Tosi kiva!

Viikonlopun liikuttajat kuvissa. Kävin koirien kanssa pitkästä aikaa suolla ja siellä oli todella nastakengät tarpeen. Kahvakuulalla hoidettiin lauantain treeni.

Tänään tehtiin Fit Kunnolla valmentajani Jannin kanssa jalkatreeni: jalkaprässiä, päkiöille nousua puolapuilla, hobbittikävelyä kahvakuulan kanssa, korkean boxin päälle nousua yksi puoli kerrallaan, kyykkypitoa seinää vasten ja lopuksi reiden loitontajalla viimeistelyt. Teen kaikki sarjat aina viimeiseen asti eikä enää hätkähdytä kun kuulen PT:n suusta "Enää 20 toistoa". On hauskaa miten paljon tehoja itsestä lähtee irti kun tekee vain sen mitä käsketään. Harvoin pystyy viimeisiä liikkeitä vakavalla ilmeellä hoitamaan, vaan yleensä kasvoilla on sellainen "iloinen irvistys" jota jotkut hymyksikin ovat väittäneet. Se ei ole kipua eikä tuskaa, se on sitkeyttä ja onnistumisen iloa, kun keskittyy liikkeeseen ja saa liikeradat kohdilleen. 


Treenin jälkeen mietin, että yksi tavoite tämän kevään aikana on saada samanlainen tekemisen meininki myös omatoimiseen harjoitteluun. Miten se onkin niin helppoa tehdä mitä toinen käskee, mutta itsensä käskeminen on niin vaikeaa. Onko se sitä, että en halua treenata yksin ja käyn siksi mieluiten ryhmätunnilla, vai onko se vain laiskuutta tehdä mitään yksin ja omin päin? Luulisi että se ei ole niin vaikeaa, mutta kyllä vain tuntuu itsellä olevan...



Salin seinältä bongattu motivaatiojuliste. Lauantaina on ohjelmassa omatoiminen ryhmäliikunta eli LesMills BodyPump.

2 kommenttia:

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.