sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Miten treenit sujuu

Valmentajien kanssa treenaaminen on niin mahtavaa! Yhtään kertaa en ole mennyt salille niin ettei huvittaisi ja jos väsyttää, se kyllä kaikkoaa viimeistään silloin kun laittaa kenkiä jalkaan ja täyttää juomapulloa. Joskus etukäteen mietin syitä mitkä voivat vaikuttaa treeniin hidastavasti: on ollut kiirettä, stressiä tai olen nukkunut huonosti, tai joku paikka on kipeänä. Se on sellaista uskonpuutetta, jonka sanon myös ääneen. Vanhasta muistista mietin asioita miksi en pystyisi tekemään jotain tai joku liike ei onnistuisi. Valmentajilla ei onneksi tuollaista vanhaa muistia ole, vaan se motivaatio ja luottamus mikä heiltä tulee alkaa pikkuhiljaa puremaan omaan ajatusmaailmaan. Tiedän että kokeilematta ei mitään jätetä kesken. Koskaan. 

Viime viikolla oli kuntotestien viimeinen osuus: 1,5 kilometrin juoksu. Juoksua odotin ja pelkäsin eniten, mutta ehkä tämän jälkeen alan uskomaan että minä osaan juosta. Kun sain sanottua kaikki vastalauseet miksi se ei ehkä onnistu juuri tänään, pystyin sen jälkeen sanomaan paljonko aion aikaani parantaa. Tavoite oli alle 11 minuuttiin, kun edellinen aika oli lähes 12 minuuttia. Sain parannettua tammikuista aikaani 1 minuuttia 15 sekuntia! Niin paljon auttaa valmentajien tuki ja se energia ja kannustus mitä saan heiltä. Itse teen totta kai työn, mutta tuollaisiin suorituksiin en uskoisi pystyväni vielä yksin. Onneksi tässä on vielä lähes 3 kuukautta aikaa parantaa uskoa itseensä. Motivaatiota ei onneksi puutu milliäkään.

Harjoittelua on tehty erilaisilla tehoilla, toistoilla ja painoilla vuoropäivin yläkroppaa ja jalkoja ensimmäiset viikot. Nyt ollaan useammin tehty kokonaisvaltaista toiminnallista treeniä jossa käytetään kahvakuulia, tankoa ja levypainoja, voimapalloja, voimaköysiä ja TRX-liinoja.Välillä on harjoiteltu erilaisia hyppyjä ja jonkin verran tehty perinteistä salitreeniä laitteissa. 

Pääosin kaikki harjoitukset ovat olleet toiminnallisia. Ne on itselle ihan parasta treeniä: liikkeet vaihtuvat koko ajan, sykkeet pysyvät hyvällä tasolla ja joka kerta teen jotain uutta, sellaista mihin en ole ennen pystynyt. Kehityksen näkee joka harjoituksessa. Esimerkiksi askelkyykyt, jotka ovat olleet aiemmin mahdottomia koska polveni ovat kipeytyneet. Pari viikkoa sitten testattiin askelkyykkykävelyä: se onnistui yllättäen hyvin ja tekniikka oli kunnossa. Seuraavalla viikolla tehtiin harjoituksen loppuun 100 askelta askelkyykkykävelyä, se oli niin hienoa. Vaikeampi juttu on punnerrus, jota nyt aktiivisesti harjoitellaan. Siinä en saa tekniikkaa kohdalleen, se on pienestä kiinni mutta harmittavasti en saa itseäni ylös silloin kun asento olisi oikea. Väärässä asennossa onnistuu, mutta kannattaa ensin tehdä oikein ja sitten miettiä toistoja ja tehoja. Pikkuhiljaa se punnerruskin sieltä tulee.

Se mitä harjoittelun aikana tehdään, on yllättävän vaikea muistaa jälkeenpäin. Harjoittelun aikana ei myös koskaan muista ottaa kuvia, yritän ensi kerralla saada jotain kuviksi asti. Usein harjoitus rakennetaan sen päiväisen kunnon mukaan ja joku liike vaihtuu toiseksi lennossa syystä tai toisesta. Ei kuitenkaan koskaan siksi, etten jaksaisi, koska teen aina tasan kaiken mitä käsketään. Mutta jos tekniikka ei ole tarpeeksi hyvä, kevennetään tai jos on liian kevyttä, lisätään painoja. Eilen kirjoitin kaiken ylös heti, kun pääsin kotiin. Luulen, että tuossa on lähes koko treeni 😀



llainen oli toiminnallinen treeni eilen 22.4.2017:

Alkulämmittely 5 min kävelyä + 4 min juoksua + 5 min kävelyä

Askelkyykyt vasen jalka 10 + oikea jalka 10
Pikkukarhukävely 10 m
Punnerrus polvet ilmassa harjoittelu x 3 (ei enempää koska tekniikka huono)
Punnerrukset polvet maassa 10-15
Voimaköydet vasen käsi 20 + oikea käsi 20
Kahvakuulaheilautus kyykystä + kävely eteenpäin 20 askelta8 kg kuula
Jumppapallo selällään maaten jaloilla suorin jaloin alas, jalat 90 asteessa sivuille vienti suorille käsille ja sieltä takaisin jaloille
Wallball kyykystä ylös, heitto suorilta käsiltä ylöspäin seinään, voimapallo 6 kg
Hobbittikävely alamäkeen voimapallon kanssa 30 askelta
Wallball sivukierrolla voimapallo 6 kg
Punnerrukset tankoa vasten 45 asteen kulmassa 20
-> 2 kierrosta, kierrosten välissä tauko 1-2 min

Lankkukävely sivuttain suorin käsin 10 m vasen kylki edellä + 10 m oikea kylki edellä
Lankkupito + painonsiirrot eteen/taakse 20
Lankkupito + jalannostot  20 
Hypyt kyykystä ponnistaen eteenpäin, laskeutuessa kyykkyyn 20 x 2
Lankkupito jalat TRX:n lenkeissä (ilmassa) kädet kyynärnojassa maksimiaika
-> 1 kierros
 
TRX olkapäille ja selälle suorin käsin käsien vienti yläviistoon sivulle x 15
TRX hauiskääntö x 15
-> 2 kierrosta

Soutu 20 s hitaasti, 10 s nopeasti x 5, täysi vastus
Jäähdyttely soutu 2 min kevyt
 


Kokonaiskesto 1 h 9 min
Keskisyke 127
Maksimisyke 148
Kulutus 496 kcal 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.