sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Paino junnaa

Nyt on tullut se hetki, kun paino ei enää tipukaan tasaisesti ja helposti, kun vain syö vähemmän kuin kuluttaa. Painoni on tähän asti aina laskenut hyvin, silloin kun olen siihen kiinnittänyt huomiota. Kun ylipainoa ei ole enää älyttömän suurta määrää, painonpudotus alkaa käymään työstä. Enää ei tule joka viikko miinusta puolesta kilosta kiloon, vaan paino saattaa noustakin kilon tai pari. Paljon riippuu siitä miten kovaa on treenannut, onko nukkunut riittävästi ja onko ollut stressiä. 

Muutimme pari viikkoa sitten ruokavaliota ja sen muutoksen tuloksia odotan tosi kovasti. Vähennettiin hiilihydraatteja ja sain yhden vapaan syömisen päivän viikossa. Tarkoitus on mennä kuusi päivää pienellä hiilihydraattimäärällä, jolloin elimistö polttaa tehokkaammin rasvaa ja seitsemäntenä päivänä tankata hiilihydraattivarastot täyteen. Saan siis syödä yhtenä päivänä viikossa kahdella aterialla mitä haluan ja muuten noudatan ruokavaliota. Katsotaan miten tämä minulla toimii, kun olen ollut sitä mieltä että kaikki tai ei mitään on paras. Eli että en pysty syömään pullaa tai leipää vähän vaan, se on koko paketti tai sitten ei ollenkaan. Itse kun on tehtävä valinnat tuona yhtenä päivänä, tuleeko silloin syötyä liikaa sitä mistä on luopunut, eli sokeria ja vehnää. Tällaisten kanssa siis taistelen tällä hetkellä. Paluu takaisin ruokavalioon herkkupäivän jälkeen onnistuu kyllä hyvin joten hyvää harjoittelua tämä ainakin on.


Helmikuun toiminnallisesta harjoittelusta Fit Kunnon Ryske-salissa: taistelu voimaköysien kanssa.
  
Kärsimätön kun olen, parissa viikossa pitäisi tulla jo tuloksia uudella ruokavaliolla. Stressaanko nyt tästä vai otanko painon heilumisen rennosti? Tällä kokemuksella ja asenteella pitäisi onnistua se rennosti ottaminen. Onneksi mittanauha on ollut käytössä. Viime vuoden lopusta paino ei ole tippunut yhteensä kuin muutaman kilon, kun se joulun aikaan omatoimisen harjoittelun aikana vähän nousikin. Mutta vyötärön ympärys on onneksi kaventunut useamman sentin ja lantiolta lähtenyt senttejä ainakin kahdeksan. Tavoitefarkut mahtuvat jo jalkaan, ihan mahtavaa! Jatkossa käytän enemmän mittanauhaa ja vähemmän vaakaa niin motivaatio säilyy parempana tällaisinakin hetkinä kun paino ei koko ajan ole laskusuuntainen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.