tiistai 7. helmikuuta 2017

Aktiivisuusmittari tukena


En ole koskaan innostunut mistään teknisistä laitteista. En ole hyvä matematiikassa enkä niin kovin välitä numeroistakaan, minulle ne ovat enimmäkseen pelkkiä lukuja. Siksi on vähän yllättänyt itseni se, että seuraan niin innokkaasti aktiivisuusmittarin lukuja. Ensin minulla oli käytössä Polar Loop, joka näytti päivittäisen aktiivisuuden, askeleet ja unen laadun. Viime kesänä hankin matkalleni tueksi edistyneemmän mittarin, joka mittaa sykkeen ranteesta ja kertoo kulutetut kalorit sekä muun aktiivisuuden tai liikkumattomuuden. En halua erillistä sykevyötä, koska en sitä muista käyttää... Ja mittarin on oltava myös kohtuuhintainen. Siksi ranteessa on nyt tämä Polar A360. Siinä on myös ihan älyttömän hyvä kello!

Polar A360

 















Tavoittelen joka päivä vähintään 13 000 askelta, myös sellaisina päivinä jolloin en ehdi pitkälle lenkille koirien kanssa. Joskus kun on tosi kiire tai laiskottaa, tuo määrä ei tule täyteen millään. Treenipäivinä askelia tulee kuitenkin lähemmäs 20 000, parhaimpina päivinä enemmänkin. Koko totuutta mittari ei kerro, koska oma askeleeni on keskimääräistä lyhyempi ja kuljettu matka mitataan keskimääräisestä askelpituudesta. Mutta riittävän hyvä tuo on omiin tarpeisiini, saan harjoittelun tehot ja maksimisykkeet talteen sekä arvion päivän kalorinkulutuksesta.

Polarin Flow-palvelusta saa aktiivisuusmittarin avulla ainakin viitteellistä tietoa siitä, miten rauhallista uni on ollut ja miten paljon on tullut oltua paikallaan. Unen määrää tuo ei ihan tarkalleen mittaa, olen nukkunut ainakin omasta mielestäni lähes joka yö 7-8 tuntia. Joskus kyllä unen laatu on selkeästi huonompaa, ehkä tuo viikko 4 on ollut sellainen. Viikolla 4 istuin aivan liian paljon, se näkyy passiivisuusleimoina raportilla. Askeleita tuli 111292, kävelin myös tosi paljon. On siis kiva tietää miten suunnilleen liikkuu ja mihin suuntaan kehitys on menossa, tämän seuranta on ihan hauskaa.


Harjoitusraportti kertoo kulutuksen ja sykkeet harjoitusten aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.