maanantai 23. tammikuuta 2017

Koskaan ei ole liian myöhäistä

Vastuu elämän suurista muutoksista on itsellä, oli kyse sitten mistä tahansa asiasta. Oma kehitys voi vaikuttaa positiivisesti myös ympärillä oleviin ihmisiin. Siinä lauseita, jotka lukevat melkein jokaisessa jutussa mikä kertoo urheilun tai kuntoilun aloittamisesta, painonpudotuksesta tai mistä tahansa suuresta elämänmuutoksesta. Tärkeitä oivalluksia, jotka kulkevat mukana omallakin matkallani, ilman noita havaintoja en olisi onnistunut. Jos ei rakasta ja kunnioita itseään tarpeeksi, itsestä huolehtiminen ei välttämättä ole omassa tärkeysjärjestyksessä kovin korkealla. 
Olen tottunut pitämään huolta kaikesta muusta kuin itsestäni. Oma hyvinvointi on ollut mielessä, mutta en koskaan aikaisemmin saanut nostettua sitä tärkeimmäksi asiaksi. Nyt kun onnistuin sen tekemään, se on tuonut paljon hyvää omaan elämään ja omien arvojen ja ajatusmaailman muutos näkyy läheisille jaksamisena, hyvänä olona ja positiivisuutena. Aiempi stressi ja epämääräinen huono olo, joka näkyi myös läheisille hyvin, on poissa. Ja yllättäen tämä kaikki tarkoittaa sitä, että pystyn huomioimaan läheisimmät ihmiset ympärilläni paremmin kuin ennen. Ottaa vastuu itsestä ja omista valinnoista, niin että tietää: Kukaan muu ei voi tehdä asioita puolestani, se olen minä joka valitsen mitä syön, miten paljon saan unta ja miten paljon käytän aikaa liikuntaan. Tervettä itsekkyyttä, siksi sitä sanotaan. Joskus alussa mietin miten paljon tämä vaikuttaa läheisiini ja voinko ottaa itselleni tähän niin paljon aikaa kuin haluan. Muutos on tullut pikkuhiljaa ja pienistä asioista, se ei ole ollut "kaikki tai ei mitään" vaan paremminkin "askel kerrallaan". Moneen asiaan pätee tämä lause: Koskaan ei ole liian myöhäistä.
Viime vuonna opin uintitekniikkaa ja uin ensimmäistä kertaa kunnolla. Toinen suuri saavutus mistä en osannut edes haaveilla oli se, että pystyin oikeasti juoksemaan elämäni ensimmäistä kertaa! Kaksi kilometriä meni ihan kivasti ja tänä vuonna juoksuharjoitukset jatkuvat. 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki asialliset kommentit julkaistaan.